Diensten

Wat kunnen wij voor u betekenen?

InterDitZo levert verpleegkundige zorg vanuit de ZVW (Wijkverpleging) en vanuit de WLZ (Verpleegzorg Thuis).

U kunt hierbij denken aan voorbehouden en risicovolle verpleegtechnische handelingen/ zorg, zoals onder andere:

  • het controleren van de lichaamsfuncties
  • wondverzorging
  • diabeteszorg
  • palliatieve (terminale) zorg
  • stomaverzorging
  • toedienen van medicatie
  • sondevoeding
  • katheteriseren
  • infusen

Verder geeft onze wijkverpleegkundige advies en begeleidt u bij uw ziektebeeld of behandeling. Dit gaat te allen tijde in opdracht en samenspraak van en met uw specialist of huisarts.

Indicatie Wijkverpleging

Om in aanmerking te komen voor (wijk)verpleging, stelt onze wijkverpleegkundige, aan de hand van professionele  standaarden een verpleegkundige indicatie. Uit deze indicatie volgt een zorgplan met de cliënt gericht op de probleemstellingen uit de indicatie. De indicatie wordt afgegeven passend bij de zorgvraag en regelmatig geëvalueerd c.q. bijgesteld.

Verpleging vanuit de WLZ (Verpleegzorg Thuis)

Als onderdeel van een MPT vanuit de WLZ (Verpleegzorg Thuis), kunt verpleegkundige zorg  krijgen van InterDitZo, u heeft hiervoor een indicatie nodig van het CIZ http://www.ciz.nl

Meer informatie over (wijk)verpleging of aanmelden?

Neem contact met ons op

(+31)6 36 53 33 91

of info@interditzo.nl

Hulp bij de persoonlijke verzorging is ondersteuning bij dagelijks terugkerende verzorgende handelingen. Denk hierbij aan hulp bij het douchen, scheren, aankleden, eten en drinken, toiletgang, het aanbrengen van prothesen en het verrichten van oefeningen. Ook de zorg die een directe relatie heeft met de persoonlijke verzorging behoort tot deze functie, zoals het verschonen en het opmaken van het bed tijdens het wassen van een bedlegerige cliënt. Uiteraard staat ook hier het stimuleren van de zelfredzaamheid centraal.

Indicatie voor persoonlijke verzorging
Om in aanmerking te komen voor persoonlijke verzorging bij u thuis is zowel vanuit de wijkverpleging (zvw) als vanuit de WLZ (verpleegzorg Thuis) een geldige indicatie nodig.

Voor de wijkverpleging zijn onze verpleegkundigen gemachtigd om een indicatie  af te geven, u kunt hiervoor contact opnemen met ons kantoor.

Indien u persoonlijke verzorging nodig heeft vanuit de WLZ (Verpleegzorg Thuis), dan dient u een indicatie aan te vragen bij het CIZ.  InterDitZo kan u begeleiden en ondersteunen bij de aanvraag van deze indicatie, maar kan ook de aanvraag of verlenging voor u uitvoeren.

Meer informatie over persoonlijke verzorging of aanmelden?

Neem contact met ons op

(+31)6 36 53 33 91

of info@interditzo.nl

InterDitZo biedt dagbesteding aan in heel Nederland. Samen met de cliënt wordt gekeken, waar en hoe invulling wordt gegeven aan de dagbesteding in het kader van bevordering van de zelf redzaamheid en participatie.

Meer informatie over dagbesteding of direct aanmelden?

Neem contact met ons op

(+31)6 36 53 33 91

of info@interditzo.nl

De functie Begeleiding is gericht op het bevorderen, het behoud of het compenseren van de zelfredzaamheid van de cliënt. Uitgangspunt hierbij is de zelfredzaamheidsmatrix die wordt gehanteerd vanuit de WMO en de zorg vanuit de WLZ. De ondersteuning is bedoeld voor cliënten die minder zelfredzaam zijn. Uiteraard doen wij dit niet alleen, het bevorderen, in stand houden van zelfredzaamheid doen wij samen met de mantelzorgers, welzijnsinstellingen, huisartsen, overige professionals en collega zorgaanbieders.

Hoe kom ik in aanmerking voor begeleiding? 

U heeft een indicatie op basis van de WMO (wet Maatschappelijke Ondersteuning) of de WLZ (Wet Langdurige Zorg) nodig. Heeft u deze niet, dan kan InterDitZo u informeren over de verschillende soorten zorg en u eventueel helpen bij de aanvraag hiervan.

Meer informatie over begeleiding of direct aanmelden?

Neem contact met ons

(+31)6 36 53 33 91

of info@interditzo.nl

InterDitZo levert huishoudelijke ondersteuning vanuit WMO-arrangementen en als onderdeel van het MPT pakket onder de WLZ (verpleegzorg thuis). Hieronder worden de diverse mogelijkheden toegelicht.

Indicatie voor huishoudelijke hulp WMO
Om in aanmerking te komen voor hulp in de huishouding is een geldige WMO-indicatie vereist. InterDitZo kan u ondersteunen in de begeleiding naar het juiste loket voor de aanvraag bij de gemeente.

Indicatie voor huishoudelijke hulp WLZ
In deze situatie maakt de huishoudelijke verzorging onderdeel uit van een MPT pakket onder de WLZ, u kunt voor een indicatie voor de WLZ (Verpleegzorg Thuis) terecht bij het CIZ. InterDitZo kan u ondersteunen in de begeleiding naar het juiste loket voor de aanvraag.

Belangrijk om te vermelden bij huishoudelijke verzorging is dat huishoudelijke verzorging enkel wordt geleverd op werkdagen, van maandag tot en met vrijdag, overdag. Dus niet in de avonduren, het weekend of op algemeen erkende feestdagen.

Meer informatie over huishoudelijke hulp of aanmelden?

Neem contact met ons op

(+31)6 36 53 33 91

of info@interditzo.nl

Zorgen voor een dierbare is mooi en waardevol. Mantelzorg en ondersteuning van de mantelzorger(s) vindt InterDitZo dan ook belangrijk. Familie en mantelzorgers zorgen er voor een belangrijk deel voor dat de cliënt zolang mogelijk in zijn eigen vertrouwde woon/leefomgeving kan blijven functioneren.

Familie en mantelzorgers staan er wat InterDitZo betreft niet alleen voor. InterDitZo staat familie en mantelzorgers met raad en daad bij. Dit alles om de zelfredzaamheid in stand te houden of te bevorderen.

De uitgangspunten voor ondersteuning aan de mantelzorgers zijn:

  • Erkenning geven
  • Signaleren
  • Informeren
  • Ontlasten
  • Verbinden

Gezin/Mantelzorgondersteuning vanuit de WMO

Vanuit het aandachtsgebied mantelzorgondersteuning in de WMO, kan het nodig zijn dat u ondersteuning krijgt bij de zelfredzaamheid in uw gezin. Het gaat dan niet om directe zorg aan uw kinderen maar om ondersteuning aan u of de mantelzorger, als ouder, mantelzorger, zodat u  op uw beurt de opvoeding van uw kinderen aankan. Pedagogische advisering en opvoedingsondersteuning is daarbij  een gemakkelijk toegankelijke vorm van ondersteuning aan ouders.

(+31)6 36 53 33 91

of info@interditzo.nl

InterDitZo kan zowel zorg in natura leveren, als op basis van een PGB of particulier. Op deze pagina leggen we uit wat dit voor u betekent.

Thuiszorg in de vorm van een pakket van verpleging, verzorging en begeleiding valt onder de WLZ (Wet Langdurige Zorg), als onderdeel van bijvoorbeeld MPT (Modulair Pakket Thuis). Wijkverpleging vallen onder de ZVW, de Zorgverzekeringswet. Begeleiding en ondersteuning niet vallend onder de WLZ, wordt geregeld vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), evenals Huishoudelijke hulp. Om voor deze vormen van thuiszorg in aanmerking te komen heeft u een geldige indicatie of toewijzing nodig.

Zorg in Natura
Zorg in Natura is alle zorg die niet valt onder een PGB en direct wordt geleverd door een erkende zorgaanbieder. InterDitZo is zo’n erkende zorgaanbieder.

U heeft bij deze vorm geen omkijken naar de afhandeling van de declaraties. Afhankelijk van de soort zorg is wel of geen sprake van een eigen bijdrage.

Persoonsgebonden Budget (PGB)
In geval van een PGB kunt u uw zorg  zelf regelen en inkopen. Ook legt u zelf verantwoording af over uw uitgaven en bent u zelf verantwoordelijk (en aansprakelijk). Bij InterDitZo is het mogelijk om middels een PGB zorg in te kopen.

Specifiek in het geval van wijkverpleging middels een PGB is een indicatiestelling nodig door een wijkverpleegkundige, die een contract heeft met uw zorgverzekeraar. De wijkverpleegkundige van InterDitZo kan die indicatiestelling voor u doen, op uw verzoek, zonder dat u dan direct zorg hoeft af te nemen van InterDitZo. Dit geldt ook voor herindiceren.

InterDitZo hanteert een tarievenoverzicht voor haar PGB-zorg. Neem gerust contact op met ons kantoor voor het toezenden van dit tarievenoverzicht.

Particuliere zorg
Naast bovengenoemde reguliere zorg zijn er ook mogelijkheden om van particuliere zorg gebruik te maken bij InterDitZo. Neem gerust contact op met ons kantoor voor het toezenden van het tarievenoverzicht voor particuliere zorg.

Eigen bijdrage
U dient rekening te houden met het feit dat u voor zowel Zorg in Natura als voor PGB mogelijk  een wettelijk verplichte eigen bijdrage dient af te staan als u zorg krijgt vanuit de WLZ of de WMO. Deze eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van uw of gezamenlijk inkomen. Het CAK berekent de hoogte hiervan en incasseert deze eigen bijdragen. Voor meer informatie over de eigen bijdrage verwijzen wij u naar  Het CAK. Voor wijkverpleging is geen eigen bijdrage van toepassing.

Komt u er niet uit, neem dan contact op met ons. Wij helpen u graag verder.

(+31)6 36 53 33 91

of info@interditzo.nl

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Bel ons (+31)6 36 53 33 91 of vul het formulier in